Ingredientai:
500 g | Šaldyta sluoksniuota tešla |
400 g | Vištiena (kepta) |
1 vnt. | Svogūnai |
500 g | Grybai |
1 skiltelė | Česnakai |
3 šaukštas | Grietinėlė |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
sauja | Petražolės |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 šaukštelis | Sviestas formelėsm patepti |
žiupsnelis | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 vnt. | Kiaušinio trynys |
1 šaukštas | Vanduo |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Grybus nuvalykite, smulkiai supjaustykite.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite.
Iš keptos vištienos išpjaukite kaulus, mėsą supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, 5 – 10 apkepkite grybus, kol išgaruos skystis. Tada suberkite svogūnus, česnakus ir petražoles, supilkite grietinėlę ir išmaišykite.
Nukelkite keptuvę nuo viryklės, tegu grybai kiek pravėsta. Tada sudėkite vištienos gabalėlius, įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Iš tešlos išpjaukite keturis kepimo formelių skersmens apskritimus keturis mažesnius apskritimus.
Formeles patepkite sviestu, įklokite didesnius tešlos apskritimus. Sudėkite įdarą ir uždenkite mažesniais tešlos apskritimais. Tešlos kraštus užspauskite.
Trynį išplakite su šaukštu vandens ir aptepkite pyragėlių viršų. Peilio viršūnėle pyragėlių centre padarykite skylutes, kad pro jas išgaruotų drėgmė. Kepkite 30 min.