![](receptai/images/279da1881d024c7bb9b83a55337b38d3.jpg)
Ingredientai:
1 stiklinė | Sorų kruopos |
0,5 kg | Moliūgai |
3 stiklinė | Pienas |
žiupsnelis | Druska |
4 šaukštelis | Sviestas |
Gaminimas:
Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė nebūtų karstelėjusio skonio. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirkite.
Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė išbrinktų. Galima ir šiltai įvynioti puodą su koše. Patiekite su sviestu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.