Sorų ir moliūgų košė

Ingredientai:

1 stiklinė Sorų kruopos
0,5 kg Moliūgai
3 stiklinė Pienas
žiupsnelis Druska
4 šaukštelis Sviestas

Gaminimas:

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė nebūtų karstelėjusio skonio. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirkite.

Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė išbrinktų. Galima ir šiltai įvynioti puodą su koše. Patiekite su sviestu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą