Ingredientai:
130 g | Avižiniai dribsniai |
2 šaukštelis | Druska |
1 šaukštas | Medus |
15 g | Sviestas |
600 g | Vanduo |
50 g | Mielės |
650 g | Miltai |
sauja | Razinos |
Gaminimas:
Pasigaminkite švediškų bandelių su avižiniais miltais – tekakor. Avižiniai dribsniai duonos gaminiams suteikia purumo ir sotumo. Į maišymo indą suberkite avižinius dribsnius, druską, medų ir sviestą.
Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Palaukite, kol tešla atauš iki 37 C temperatūros, sudėkite mieles, razinas ir miltus.
Viską gerai išmaišykite.
Palikite tešlą šiltoje vietoje, kol pakils: tešla turėtų padidėti 2-3 kartus.
Tešlą padalinkite į 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 5 mm storio paplotėlį. Tešlą galite subadyti šakute. Bandeles dėkit ant kepimo popieriaus arba išteptos riebalais kepimo skardos ir palikite 30 min, kad pakiltų. Kepkite 250 C temperatūroje ant viduriniosios orkaitės lentynėlės.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 50min.