Varškėčiai iš naminės varškės

Ingredientai:

300 g Varškė
1 šaukštas Miltai
1 šaukštas Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
1 pakelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Sudėkite varškę į dubenį, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite varškę šakute. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir užmaišykite vienalytę masę.

Pabarstykite stalą miltais ir iš varškėčių tešlos padarykite „dešrą“. Supjaustykite ją maždaug 1,5 cm storio griežinėliais.

Pakaitinkite keptuvėje sviestą ir augalinį aliejų, apvoliokite varškėčius miltuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps rusvos spalvos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite varškėčius ant silpnos ugnies dar 2 min.

P.S. Šį receptą galite pakoreguoti: į varškėčius nedėkite vanilės, įberkite tik žiupsnelį cukraus ir šiek tiek daugiau druskos. Pridėkite pjaustytų alyvuogių ir smulkintų žalumynų.

Porcijos: 3
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą