Varškės apkepas su gervuogėmis

Ingredientai:

400 g Varškė
1,5 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Manų kruopos
1 vnt. Kiaušiniai
300 g Gervuogės
2 šaukštas Rudasis cukrus

Gaminimas:

Varškę pertrinti per sietelį, įdėti šaukštą sviesto, kiaušinį, manų kruopas ir cukrų. Išplakti plaktuvu iki vienalytės masės ir padalyti į dvi lygias dalis.

Formą sutepti likusiu sviestu ir sudėti pusę varškės masės. Trečdalį uogų atidėti papuošimui, o likusias sudėti į varškę. Ant viršaus sudėti likusią varškę. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

Pabarstyti apkepą ruduoju cukrumi, dėti į orkaitę ir kepti 30-35 min. Patiekiant papuošti šviežiomis uogomis, galima valgyti su grietine arba uogų sirupu.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 35min.

Parašykite komentarą