Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Pienas |
1 stiklinė | Mineralinis vanduo (gazuotas) |
100 ml | Aliejus |
žiupsnelis | Druska |
1 stiklinė | Migdolai (smulkinti) |
1/2 stiklinė | Cukrus |
50 ml | Pienas |
šlakelis | Vanilės ekstraktas |
1,5 šaukštelis | Romas |
50 ml | Vanduo |
1/2 stiklinė | Cukrus |
100 g | Juodasis šokoladas |
2 šaukštas | Sviestas |
Gaminimas:
Kiaušinius sumaišykite su miltais iki vientisos masės. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų, druską. Gautą tešlą per naktį palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Į keptuvę pilkite ¼ stiklinės tešlos – tiek reikia vienam lietiniui. Po minutės apverskite ir apkepkite kitą pusę. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant kepimo popieriaus. Taip iškepkite visus blynus. Kad nesuliptų, kiekvieną jų atskirkite kepimo popieriaus lapu.
Įdarui: į keptuvę sudėkite migdolus, cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir romą ir kaitinkite, kol ištirps cukrus. Palaukite, kol truputį atauš.
Šokoladiniam padažui: į keptuvę supilkite vandenį, cukrų, sudėkite šokoladą. Nuolat maišydami pakaitinkite ant mažos ugnies, kol išsilydys šokoladas. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite margariną ir maišykite, kol ištirps.
Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštelį įdaro ir susukite į vamzdelius (gausis 10-15 vienetų). Dėkite į lėkštę ir apliekite šokoladiniu padažu.