Citrininis sūrio pyragas

Ingredientai:

200 g Trapios tešlos sausainiai
50 g Sviestas
1 šaukštas Cukrus
1,5 šaukštas Citrininis likeris
500 g Varškė (riebi)
250 g Maskarponės sūris
50 g Cukrus
3 šaukštas Medus
3 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Citrinos žievelė
50 ml Citrinų sultys

Gaminimas:

Sausainius sutrupinkite, išmaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir likeriu. Sudėkite šią masę į formos su nuimamais kraštais dugną, suspauskite ir pastatykite pusei valandos į šaldytuvą.

Varškę ir maskarponę išplakite su cukrumi, 2 šaukštais medaus, tarkuota cirtinos žievele ir sultimis. Plakdami įmuškite po vieną kiaušinį.

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Perpilkite varškės ir sūrio masę į formą ant sausainių pagrindo, tuomet kepkite pyragą apie valandą, dar valandai palikite, kad atvėstų.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą