Ingredientai:
200 ml | Jogurtas |
1 šaukštelis | Aitriosios paprikos milteliai |
1 vnt. | Imbiero šaknis |
0,5 šaukštelis | Ciberžolė |
4 žiupsnelis | Kardamonas |
3 vnt. | Lauro lapai |
0,5 šaukštelis | Cinamonas |
1 kg | Aviena |
4 šaukštas | Aliejus |
0,5 šaukštelis | Garstyčių grūdeliai |
1 vnt. | Svogūnai |
100 g | Migdolų miltai |
450 ml | Vištienos sultinys |
500 g | Moliūgai |
150 g | Žirneliai |
1 vnt. | Paprikos |
4 vnt. | Pomidorai |
1 sauja | Kalendros |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite jogurtą, aitriųjų pipirų miltelius, imbierą, kurkumą, kardamoną, lauro lapus ir cinamoną. Sudėkite avienos gabalėlius, pamaišykite ir leiskite pasimarinuoti (geriausia – per naktį).
Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite garstyčių sėklas. Tada sudėkite svogūnus ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite mėsos gabalėlius ir juos apkepkite (5-10 min).
Suberkite maltus migdolus, gerai išmaišykite. Užpilkite sultiniu, pabarstykite druska bei pipirais ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės ugnies 1,5 val. Dažnai maišykite.
Tada ant viršaus sudėkite moliūgus ir paprikas (jei vanduo jų neapsemia, įpilkite daugiau). Kaitinkite apie pusvalandį neuždengę dangčiu. Vis pamaišykite, kad neprisviltų.
Išjunkite ugnį, sudėkite pomidorus ir žirnelius. Palaukite 10 min, kad žirneliai suminkštėtų.
Patiekite su ryžiais, apibarstę kalendros lapeliais.