![](receptai/images/ecc72616af24996a545fb4ea817b40cf.jpg)
Ingredientai:
300 g | Menkės filė (juodadėmės) |
1 vnt. | Porai |
100 g | Sviestas |
200 g | Grietinėlė |
200 g | Martinis |
2 vnt. | Citrinos |
pagal skonį | Cukrus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
100 g | Kedro riešutai |
Gaminimas:
Juodadėmę menkę supjaustome gabalėliais ir pamarinuojame su citrinos sultimis. Gabalėlius dedame į skardą, ant žuvies dedame gabalėlį žalio sviesto, sumaišyto su paskrudintais kedro riešutais. Viską užkepame orkaitėje apie 3-5 min.
Porus supjaustome šiaudeliais, kepiname ant aliejaus, prieš pabaigą karamelizuojme. Porams įgavus rusvą spalvą, pilame martinį ir jį nugariname. Pabaigoje supilame grietinėlę.
Užkeptą juodadėmę menkę tiekiame su porų padažu.
Porcijos: 2
Pagaminamas per: 50min.