Ingredientai:
100 g | Rūkyta lašiša (filė) |
2 sauja | Lapinės salotos |
sauja | Pipirnės |
sauja | Svogūnų laiškai |
sauja | Petražolės |
sauja | Krapai |
2 šaukštas | Krienai |
150 ml | Greipfrutų sultys |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Nuskabykite pipirnių, petražolių lapelius, krapų šakeles nuo stiebų, suberkite į šaltą vandenį. Stiebelius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su krienais.
Šia mase ištepkite žuvų juosteles, susukite į ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku. Uždenkite dubenį su žuvies ritinėliais ir 45 minutėms įdėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite greipfruto sultis su nedideliu kiekiu aliejaus. Žalumynus nusausinkite, visus sumaišykite. Išdėliokite žuvų ritinėlius negilioje lėkštėje, apšlakstykite užpilu, apibarstykite žalumynais ir pipirais.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.