Ingredientai:
250 g | Juodasis šokoladas |
2 šaukštas | Grietinėlė |
2 šaukštas | Romas |
1,25 stiklinė | Abrikosai (smulkiai supjaustyti) |
1,5 stiklinė | Lazdyno riešutai (smulkiai pjaustyti) |
2 šaukštas | Cukruotas imbieras (susmulkintas) |
2 šaukštas | Cukraus pudra |
30 vnt. | Lazdyno riešutų puselės |
Gaminimas:
Išklokite didelę skardą kepimo popieriumi ar folija.
Verdančio vandens vonelėje nuolat maišydami ištirpinkite mažesnę pusę šokolado.
Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę bei konjaką. Įberkite abrikosus, susmulkintus lazdyno riešutus, imbierą ir cukrų. Gerai išmaišykite.
Atvėsinkite mišinį. Suformuokite colio skersmens rutuliukus ir atidėkite ant vaškinio popieriaus.
Ištirpinkite likusį šokoladą. Pamirkykite kiekvieną triufelį šokolade, leiskite šokoladui nutekėti. Padėkite ant paruošto kepimo popieriaus. Papuoškite kiekvieną lazdyno riešuto pusele ir atvėsinkite.
Atvėsusius galima laikyti hermetiškame inde šaldytuve iki mėnesio.
Porcijos: 30
Pagaminamas per: 60min.