Ingredientai:
3/4 stiklinė | Ryžiai apvalūs |
3 stiklinės | Vanduo |
3 vnt. | Kardamono grūdeliai |
3 vnt. | Gvazdikėliai |
1 vnt. | Cinamono lazdelė |
2 stiklinės | Pienas |
1/2 stiklinės | Cukrus |
1 žiupsnelis | Druska |
1 vnt. | Kiaušinio trynys |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
1 žiupselis | Maltas cinamonas |
Gaminimas:
Ryžius suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad 2 cm apsemtų ryžius. Ryžius gerai išmaišykite ir nupilkite drumstą vandenį. Tai pakartokite keletą kartų, kol vanduo maišant taps skaidrus.
Ryžius vėl užpilkite 2 stiklinėmis vandens ir kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, pridenkite dangtį ir virkite ant lėtos ugnies apie 15 min., kol ryžiai visiškai sugers skystį. Nukelkite nuo ugnies, palikite 10 min. Atidenkite ir gerai išmaišykite.
Paimkite marlę, perlenkite pusiau, tarp sluoksnių sudėkite kardomoną, gvazdikėlius ir cinamono lazdelę. Marlės kampus stipriai suriškite į mazgelį. Šį maišelį su prieskoniais dėkite į puodą su ryžiais, įpilkite stiklinę vandens (200 ml), supilkite pieną, cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite ant lėtos ugnies apie 20 min., tuomet maišelį su prieskoniais išimkite.
Atskirame indelyje išplakite kiaušinio trynį, įberkite 1 valg.šaukštą virtų ryžių, išmaišykite ir viską sumaišykite su ryžiais ir pakaitinkite 3 min. ant lėtos ugnies nuolat maišydami.
Nukelkite nuo ugnies, suberkite vanilę ir pagal skonį maltą cinamoną, viską gerai išmaišykite ir patiekite šiltą desertiniuose induose.
Skanaus!