Vištiena su keptu ožkos sūriu, rukolos pesto ir karamelizuotais riešutais

Ingredientai:

5 riekelė Duona skrudinimui
300 g Vištienos filė
1 vnt. Apelsinai
1 vnt. Citrinos
1 šaukštas Medus
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 sauja Petražolės
2 skiltelė Česnakai
1 pakelis Rukolos salotos
200 g Lazdyno riešutai
žiupsnelis Rudasis cukrus
50 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus

Gaminimas:

Pesto padažui apkepame lazdynų riešutus. Svarbu neperkepti, kitaip taps kartūs. Į tą pačią keptuvę metame sūrio, rukolos ir įpilame alyvuogių aliejaus, viską pakepame iki bendros konsistencijos.

Marinuojame vištieną. Įtriname vištieną prieskoniais, apšlakstome apelsinų sultimis. Kai pasimarinuoja, lengvai apkepam, kad neperdžiūtų.

Apkepame duonelę ir ant jos dėliojama vištieną ir gardiname rukalos pesto padažu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą