Ingredientai:
5 riekelė | Duona skrudinimui |
300 g | Vištienos filė |
1 vnt. | Apelsinai |
1 vnt. | Citrinos |
1 šaukštas | Medus |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 sauja | Petražolės |
2 skiltelė | Česnakai |
1 pakelis | Rukolos salotos |
200 g | Lazdyno riešutai |
žiupsnelis | Rudasis cukrus |
50 g | Parmezano sūris |
2 skiltelė | Česnakai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
Gaminimas:
Pesto padažui apkepame lazdynų riešutus. Svarbu neperkepti, kitaip taps kartūs. Į tą pačią keptuvę metame sūrio, rukolos ir įpilame alyvuogių aliejaus, viską pakepame iki bendros konsistencijos.
Marinuojame vištieną. Įtriname vištieną prieskoniais, apšlakstome apelsinų sultimis. Kai pasimarinuoja, lengvai apkepam, kad neperdžiūtų.
Apkepame duonelę ir ant jos dėliojama vištieną ir gardiname rukalos pesto padažu.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 30min.