Ingredientai:
2 kg | Lašišos filė |
20 g | Krapai |
20 g | Petražolės |
20 g | Čiobreliai |
1 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Raudonieji svogūnai |
150 ml | Aliejus |
200 g | Kukurūzų kruopos |
200 g | Sviestas |
0,5 l | Vanduo |
250 g | Grietinėlė |
0,5 l | Pienas |
200 g | Muskato riešutai |
žiupsnelis | Druska |
200 g | Kietasis sūris |
2 vnt. | Burokėliai |
100 ml | Medus |
Gaminimas:
Prieskoninės žolės sutrinamos kartu su česnaku, mėlynu svogūnu, druska ir aliejumi.
Lašišos file supjaustoma į kvadrato formos gabaliukus, aptepama žolelių marinatu ir brandinama, patalpinta į vakuumą, 45 laipsnių vandenyje, 10 min.
Grietinėlė, pienas, sviestas, vanduo paskanintas druska ir muskatu užverdamas ir po truputį, maišant supilamos kukurūzų kruopos.
Pastoviai maišant išverdama polenta, į kurią sudedamas tarkuotas kietasis sūris.
Gauta masė išlyginama silikoninėjė formoje (kvadratinėje arba stačiakampinėje)
Burokėliai nulupami, ir verdami kartu su citrina ir čiobreliu.
Išvirti burokėliai kuteriuojami, skaninami druska, medumi ir citrina.
Formuojamas patiekalas.
Puošiame šviežiu čiobreliu.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.