Ingredientai:
500 g | Vištienos kepenėlės |
2 vnt. | Svogūnai |
6 skiltelė | Česnakai |
100 g | Sviestas |
200 ml | Grietinėlė |
1 šaukštelis | Druska |
3 šaukštas | Brendis |
1 šaukštelis | Muskato riešutas (tarkuotas) |
Gaminimas:
Svogūnus ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Vištų krūtinėles išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
Sviestą išlydykite didelėje keptuvėje ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus.
Kai daržovės apkeps, perdėkite į kokį nors indą, o tame pačiame svieste ant didelės ugnies apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Leiskite ataušti.
Į trintuvę sudėkite atvėsintas kepenėles, svogūnus ir česnakus, grietinėlę, brendį (ar konjaką) ir tarkuotą muskato riešutą, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai sutrinkite. Paruoštą masę perdėkite į norimą indą, uždenkite dangčiu ir valandai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 100min.